hola

El festival d'arts Moguda Escènica inclou avui 7 de juliol el concert d'Hugo Arán i els propers dos divendres dues sessions de Cinema a la fresca gràcies a la col·laboració del Cineclub Cisco Mosenya amb la Regidoria de Cultura.

Aquesta nit és nit de Central Musical en el marc del festival d'arts Moguda escènica i avui el protagonista serà el cantant i compositor perpetuenc Hugo Arán. A les 22 h a l'amfiteatre del parc Central, Hugo Arán envoltat de la seva banda de músics oferiran bona part del seu darrer disc 'Extinciones y sus causas'.

Aquest és el tercer treball en solitari del perpetuenc que està integrat per quinze temes en quatre idiomes diferents: castellà, portuguès, italià i hebreu. Ofereix temes que denoten les seves influències dels sons de Brasil, Argentina i Uruguai o dels ritmes africans de Cab Verd i Angola. Les seves lletres tracten temàtiques actuals com la integració, el medi ambient o les tecnologies, però no deixen de banda qüestions més personals com el futur o els vaivens de l'amor. A Extinciones y sus causas han participat més de vint músicsi compta amb grans col·laboracions com Márcio Faraco, Alessio Arena i Margherita Abita.

Hugo Arán ha avançat que a Santa Perpètua, com és el seu poble, ha decidit presentar dos temes inèdits a més de fer un repàs ampli al darrer disc.

Els seguidors perpetuencs d'Hugo Arán l'han pogut gaudir en diverses ocasions al municipi. Una d'elles a les Ràdio Music Sessions organitzades per Ràdio Santa Perpètua, però sempre en format solista. Avui la banda que acompanyarà Hugo Arán està formada per quatre intèrprets: pianista, bateria, baix elèctric i flauta travessera. Arán ha remarcat que fer els concerts només amb guitarra i veu és més íntim, però amb la banda sencera els sons són més propers al disc. Sobre el tipus de música que fa Hugo Arán es defineix com un cantautor amb inquietuds musicals de música d'arrel sud-americana i africana.

En aquest darrer treball l'Hugo canta en quatre idiomes diferents. El perpetuenc no descarta gravar algun tema en català per a un futur disc.Hugo Arán es mostra molt satisfet de poder dedicar-se i guanyar-se la vida com a músic, però reconeix que la indústria de la música no és gens fàcil.

El perpetuenc anima el públic a assistir aquesta nit amb la intenció de gaudir d'una estona tranquil·la per escoltar música que "és una cosa que moltes persones fa temps que no fan".

Cinema a la Fresca

En el cas del cinema, les propostes sempre estan pensades per a un públic familiar. Aquest divendres 8 de juliol a les 22h es projectarà Padre no hay más que uno 2 i el divendres de la setmana vinent serà el torn de Yesterday.

L'organització apunta que malgrat la pandèmia, el Cinema a la fresca no ha deixat de fer-se, tot i que sí es va haver d'adaptar a les restriccions imposades a cada moment. Aquest juliol, però, retorna a l'espai adient de l'amfiteatre del parc Central. El públic pot gaudir de la pel·lícula assegut a les grades, en cadires que es porten de casa o fins i tot amb mantes que estenen a la zona de gespa, segons han fet altres anys.

El president del Cineclub Cisco Mosenya, Josep Maria Margalida, ha subratllat que durant les darreres edicions del Cinema a la fresca i també aquest estiu s'han buscat dues comèdies perquè la situació social reclama riure una estona.

La pel·lícula d'aquest divendres serà una de les més taquilleres de Santiago Segura, Padre no hay más que uno 2 La llegada de la suegra. Margalida ha explicat que el primer film amb aquests protagonistes va agradar molt i s'aposta per aquesta segona on els infants veuen altres infants fent moltes coses divertides i un pare molt desastre que pot fer riure tothom.

Per tal que puguem gaudir del Cinema a la Fresca, el Cineclub Cisco Mosenya juntament amb la Regidoria de Cultura munten una pantalla de 30 metres quadrats. Josep Maria Margalida destaca que és entretingut de muntar i a més fins que no afluixa el vent no es pot aixecar perquè seria perillós.

Yesterday és la pel·lícula escollida per al dia 15 de juliol que parteix de la idea que s'esborra de la memòria col·lectiva l'existència de The Beatles i només se'n recorda un cantant que aprofita la situació per cantar-les. Margalida ha apuntat que és una comèdia musical que acostuma a agradar molt aquest gènere i a més s'ha pensat també en una franja d'edat més avançada per ampliar el públic.


Hugo Aran / Manuel Finato

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els Premis Primavera 2024 guardonen 21 relats dels 2.221 participants
24 Abr 2024 14:36 - RedaccióEls Premis Primavera 2024 guardonen 21 relats dels 2.221 participants

L'Ajuntament de Santa Perpètua va lliurar els Premis Primavera el 23 d'abril en el marc de la Fira [ ... ]

Un centenar de persones participen a la Biblioaventura
24 Abr 2024 13:10 - RedaccióUn centenar de persones participen a la Biblioaventura

  El més de centenar de persones que aquesta temporada ha participat a La Biblioaventura es van [ ... ]

El passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi
24 Abr 2024 14:29 - RedaccióEl passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Santa Perpètua es va viure amb una quarantena de parades d'entitats de tots [ ... ]