hola

El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) i l'Incasòl se sumen a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni amb l'organització d'una conferència sobre Els Comillas i els Güell i una visita guiada al Palau de Mogoda.

El programa comença demà dissabte a les 10.30 hores amb una benvinguda al recinte de Mogoda i posteriorment, a les 11h, la conferència Els Comillas i els Güell, impulsors de l'economia i la cultura catalanes al segle XIX, que anirà a càrrec de la doctora en Història de l'Art, Raquel Luque. L'endemà, diumenge, el CREM i l'Incasòl han programat visites guiades, de 11 a 14 hores, al Palau de Mogoda que ha estat objecte d'una primera fase de rehabilitació.

L'Incasòl és el propietari d'aquest edifici que forma part del patrimoni arquitectònic de Santa Perpètua. La part més antiga és del segle X a la qual es van anar afegint altres construccions quan era propietat dels Mogoda, després de la Cartoixa de Montalegre i finalment dels Comillas. Durant alguns anys, l'Incasòl havia fet servir algunes de les sales d'arxiu, però en els darrers temps ha anat buidant aquest arxiu amb l'objectiu de recuperar aquest edifici i dotar-lo de nous usos relacionats amb el propi Incasòl i amb el món empresarial. Per això cal fer uns treballs de rehabilitació que s'estan escometent en diverses fases.

El president del CREM, Pere Garcia Batalla, ha explicat que ara s'han acabat les obres de la primera fase que s'han centrat en les sales Noble i de carruatges dotant-les de climatització i suprimint barreres arquitectòniques. Garcia ha subratllat que és una oportunitat exclusiva de veure aquest primer resultat de rehabilitació. La segona fase de la restauració del Castell de Mogoda es dedicarà a la part més antiga de la zona de les cavallerisses i els jardins. Pere Garcia ha comentat que en finalitzar aquest edifici recuperarà l'esplendor que va tenir.

Pere Garcia ha informat que l'objectiu de l'Incasòl és conservar aquest edifici per crear un centre d'estudis dels seus projectes i també per promocionar l'espai com a centre de reunions d'empreses. El CREM està molt content amb aquesta nova política d'Incasòl que durant molts anys va mantenir tancat el Castell de Mogoda.

Demà dissabte la xerrada Els Comillas i els Güell, impulsors de l'economia i la cultura catalanes al segle XIX s'ha escollit perquè la ciutadania conegui la relació que van tenir dues importants famílies relacionades amb Santa Perpètua, segons ha puntualitzat Garcia.El president del CREM ha avançat que l'entitat vol arribar a un acord amb l'Incasòl per poder organitzar visites guiades de manera habitual al Castell de Mogoda.


Foto: Castell de Mogoda / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tàndem rep més d'una desena de premis a diferents concursos de teatre amb l'obra 'Un cop a l'any'
30 Nov 2023 14:01 - RedaccióTàndem rep més d'una desena de premis a diferents concursos de teatre amb l'obra 'Un cop a l'any'

El Grup de Teatre Tàndem amb l'obra Un cop a l'any ha rebut diferents premis i nominacions a diferents [ ... ]

La Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura
29 Nov 2023 09:41 - RedaccióLa Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura

La Biblioteca Josep Jardí obre el 28 de novembre les inscripcions per participar als Club de lectura [ ... ]

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]