hola

BressolActualitat - Societat

El Fòrum d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació a Catalunya es va reunir el 5 de febrer a la seu del Parlament de Catalunya per reclamar a la Generalitat que compleixi els seus compromisos amb les escoles bressol municipals. La reunió, a la qual va assistir la regidora d'Educació, Neus Garcia, va coincidir amb el debat del projecte de pressupostos de la Generalitat per a l'any 2015, que no preveu destinar cap partida per al finançament de les escoles bressol municipals, malgrat que està regulada per la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

Trenta-sis municipis catalans, entre ells el de Santa Perpètua, van presentar el 30 de desembre un recurs davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per reclamar a la Generalitat el compliment de l'acord i l'ingrés del deute del finançament de les escoles bressol. Els municipis també volen evidenciar que la Generalitat ha abandonat el sosteniment econòmic de les escoles bressol i l'educació de 0 a 3 anys.

Pel que fa a Santa Perpètua, la Generalitat ja ha pagat el deute del curs 2011-2012, però no ha finançat les escoles bressol en els darrers tres cursos, com a la resta de municipis. Neus Garcia explica que "reclamem que la Generalitat faci les aportacions dels darrers tres cursos". La regidora detalla que el finançament recau ara en les famílies i en els ajuntaments que han d'assumir també la part que correspon a la Generalitat. A causa d'aquesta situació, les diputacions estan realitzant aportacions extraordinàries, però afirma que "no pot ser que la Generalitat traspassi el compromís econòmic a les diputacions, perquè els diners que administren les diputacions són del món local" i afegeix que "és la Generalitat qui té les competències per llei i ha d'aportar el que li correspon".

Foto: Imatge de l'Escola Bressol Municipal Els Pins / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida
22 Jul 2022 12:05 - NataliaSantiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

El XXXIIè Concurs de Pintura Ràpida d’Amics se celebrarà el dissabte 23 de juliol. Amics de Santiga [ ... ]

La Casa de Andalucía celebra el desè aniversari
20 Jul 2022 12:57 - RedaccióLa Casa de Andalucía celebra el desè aniversari

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu [ ... ]

Cultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central
18 Jul 2022 12:49 - RedaccióCultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central

El festival d'arts Moguda Escènica organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua ha finalitzat amb [ ... ]