hola

La Biblioteca Josep Jardí posa en marxa aquest 7 d’octubre el Club Jove de lectura, un espai en el qual els joves d’entre 16 i 25 anys comentaran lectures diverses i faran activitats paral·leles. La iniciativa ha sorgit d’un grup de joves d’aquesta franja d’edat que es queixava als responsables de la Biblioteca Municipal perquè no hi havia res destinats a ells, segons han explicat des del propi servei.

El Club Jove de lectura es posarà en marxa amb la lectura del còmic V de Vendetta. Germán Jiménez i Núria Masdeu seran els dinamitzadors del club, tot i que ja han avançat que buscaran col·laboradors puntuals per a cada lectura. Germán Jiménez comenta que “són joves amb moltes inquietuds que llegeixen en qualsevol format i tot tipus de gènere” i que es buscaran lectures diverses: còmic, terror, intriga, novel·la contemporània, biografia. Les sessions seran cada primer dimecres de mes a les 19 h.  

María Cerrajero, una de les bibliotecàries, ha destacat que “aquest club abraça la franja d’edat de les generacions perdudes de les biblioteques. No se sap perquè els usuaris vénen de petits fins als 16 anys i tampoc sabem perquè retornen cap als 25 anys i és molt important que s’hagi donat aquesta complicitat amb els treballadors de la Biblioteca Josep Jardí per no perdre’ls”. A més del Club Jove de lectura, l’equipament municipal també posa en marxa una altra novetat, el Club de lectura en anglès. Tindrà lloc cada segon dilluns de mes tot i que l’inici va ser el 5 d’octubre. La dinamitzadora és Laura Patricio i està destinat a aquelles persones que vulguin practicar l’anglès escrit i oral i que tinguin un nivell intermedi (tercer de l’Escola Oficial d’Idiomes).  

María Cerrajero ha explicat que moltes persones s’adrecen a la Biblioteca per veure com poden aprendre o reforçar el seu aprenentatge de l’anglès i que s’ha pensat que un club de lectura podria ser una bona eina.

També es posarà en marxa aquest octubre el més tradicional Club de lectura, conduït des del curs passat pel crític literari José Luis Ibáñez que ha tingut molt bona acceptació i ha guanyat participants, segons apunten des de la Biblioteca. Tots els clubs de lectura tenen obertes les inscripcions, que són gratuïtes.


Foto: Llibres en anglès de la Biblioteca / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura
29 Nov 2023 09:41 - RedaccióLa Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura

La Biblioteca Josep Jardí obre el 28 de novembre les inscripcions per participar als Club de lectura [ ... ]

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]

Aquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya
23 Nov 2023 11:20 - RedaccióAquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya

  El Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) [ ... ]