hola

El Cineclub Cisco Mosenya, amb el suport de la Regidoria de Cultura, programa avui divendres 8 de gener la pel·lícula El somni català del cineasta català Josep Maria Forn. La projecció, que inaugura nou cicle del cineclub, tindrà lloc a partir de les 22 hores al Teatre del Centre Parroquial.


Combinant la ficció i el documental, Josep Maria Forn signa el seu testament cinematogràfic i polític. La cinta arrenca l’any 1904 i arriba fins a l’actualitat a través d’una mirada poètica sobre la lluita dels catalans per la recuperació dels drets nacionals i que culmina amb una inquietud present en tota la seva filmografia: la identitat catalana. Forn no vacil·la en afirmar que “El somni català és la independència”. Vertebrant-se en l’obra poètica de Ventura Gassol a través de la veu de Montserrat Carulla, el relat convida a fer un recorregut per fets històrics que, iniciant-se l’any 1904 fins a arribar als nostres dies, expressen, des d’una mirada poètica, la visió personal de Josep Maria Forn sobre la lluita dels catalans per a la recuperació dels drets nacionals.

El president del Cineclub Cisco de Can Mosenya, Lluís Carreras, ha recordat que Josep Maria Forn va ser a Santa Perpètua en una sessió del Cineclub i creu que aquesta pel·lícula generarà debat.

Les altres dues pel·lícules que completen el cicle són Camino a la escuela i Mandarinas. El documental Camino a la escuela ha estat la pel·lícula que ha ofert el Cineclub dins de la Programació estable a les escoles que coordina la Regidoria d'Educació i que van visionar infants d'entre 8 i 11 anys de vàries escoles perpetuenques.


Foto: Imatge de la darrera pel·lícula projectada al Teatre del Centre Parroquial / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un centenar de persones participen a la Biblioaventura
24 Abr 2024 13:10 - RedaccióUn centenar de persones participen a la Biblioaventura

  El més de centenar de persones que aquesta temporada ha participat a La Biblioaventura es van [ ... ]

El passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi
24 Abr 2024 14:29 - RedaccióEl passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Santa Perpètua es va viure amb una quarantena de parades d'entitats de tots [ ... ]

L'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi
24 Abr 2024 11:05 - RedaccióL'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi

L'Escola Tabor ha presentat la publicació de Sant Jordi, una tradició del centre, que compta amb la [ ... ]