hola

La Generalitat de Catalunya ha presentat avui a Santa Perpètua una línia d'ajuts de 65 milions d'euros per a l'adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega. La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà,ha realitzat  aquest anunci durant una visita al Centre de Recursos de Vehicle Elèctric (CREVE) i als punts de recàrrega elèctrica on ha afirmat que "Santa Perpètua és la capital de la mobilitat elèctrica" i ha posat  "en relleu la feina feta" per l'Ajuntament entorn al vehicle elèctric. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha agraït a la consellera el fet d'haver escollit Santa Perpètua per a la presentació d'aquesta convocatòria d'ajuts per a l'impuls de la mobilitat sostenible.

Les ajudes formen part del programa MOVES III i multipliquen per 4 el pressupost amb l’objectiu, entre d’altres, d’incrementar entre un 8% i un 10% les matriculacions de vehicles elèctrics. La consellera ha manifestat que "la mobilitat elèctrica és una de les palanques clau per la transició energètica que permetrà la introducció massiva de les energies renovables en el sector del transport" i ha destacat que a Catalunya ja hi ha matriculats més de 33.000 vehicles elèctrics, i que disposa d’una xarxa pública de recàrrega ràpida, impulsada per l’ICAEN, que possibilita que tot el territori disposi, a un màxim de 30 quilòmetres, d’una estació que permeti carregar fins a 120 quilòmetres d’autonomia en menys de mitja hora.

La partida destinada a ajuts per l’adquisició de vehicles d’energies alternatives, elèctrics o de pila de combustible, ascendirà a 30,7 milions d’euros. Per a les persones físiques i autònoms, els ajuts aniran des dels 1.100 euros (en el cas de les motos) fins als 9.000 euros (en el cas de furgonetes amb desballestament d’un altre vehicle). L’ajut per a la compra d’un turisme amb més de 90 quilòmetres d’autonomia és de 4.500 euros, i ascendeix a 7.000 euros si també acredita el desballestament del vehicle vell.

La partida destinada a subvencionar la instal·lació de punts de recàrrega serà de 30,7 milions d’euros.L’objectiu d’aquesta línia és impulsar el desenvolupament d’una xarxa de recàrrega per a vehicles elèctrics que contribueixi a la implantació del vehicle elèctric a Catalunya. Per això, hi podran accedir punts de recàrrega públics i privats ubicats tant en àrees residencials, zones d’estacionament, via pública o xarxa viària, i els ajuts cobriran des del 30% fins al 80% de la despesa elegible segons beneficiari, amb un màxim de 800.000 euros per expedient i de 5.000 euros per a les persones físiques.


Foto: La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, durant la presentació dels ajuts / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Se signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:31 - NataliaSe signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua

Durant el mes de juny s’han signat 1.212 contractes a Santa Perpètua, 71 més que al mes anterior, [ ... ]

El servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones
25 Jul 2022 10:06 - NataliaEl servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones

La Borsa de Treball de l’Ajuntament ha gestionat un total de 191 ofertes de feina i ha ajudat a 80 [ ... ]

La CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari
21 Jul 2022 11:31 - RedaccióLa CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, van participar [ ... ]