hola

Les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental estan avui de vaga parcial en defensa de les seves condicions de treball. L'aturada es repetirà demà de 9 a 13 h. Les treballadores s'han manifestat avui al matí a les portes del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

El SAD dona servei a dotze municipis de la comarca, entre ells Santa Perpètua, i atén 736 persones. Un total de 134 treballadores familiars i 28 auxiliars presten servei a aquests municipis.

L'empresa concessionària del SAD és People Plus Innovation que no ha volgut negociar cap dels punts demandats per les treballadores. Actualment, el Consell Comarcal està immers en el procés de licitació d'aquest servei. CCOO considera que el Consell Comarcal, com a titular del servei, hauria d’haver estat més diligent en les seves actuacions respecte l’empresa. I recorda que se li va traslladar les situacions viscudes, especialment en pandèmia, les vulneracions laborals i el incompliment del plec de condicions per part de l’empresa.

Les treballadores denuncien l'elevada contractació temporal i parcial. De més de 175 treballadores tan sols 8 ho fan a jornada completa. I l’empresa vulnera el conveni vigent formalitzant contractes per jornades inferiors a les que regula. Un altre dels punts que ha portat a aquesta vaga és la gestió dels calendaris laborals i la borsa d’hores; la manca de prevenció de riscos laborals i d’activació dels protocols i els incompliments de la formació. A més afegeixen l'incompliment per part de People Plus Innovation del compromís d’increment salarial adquirit en la licitació del servei. L’empresa va obtenir una millor valoració pel fet d’haver ofert un increment salarial per damunt dels establerts en el Conveni. Aquest increment no s’ha aplicat i per aquest motiu des de CCOO s'ha iniciat la demanda judicial.

La representant legal de les treballadores del SAD, María Ángeles Pérez, ha explicat que la manca de planificació dels serveis afecta a les treballadores que no saben on han d'anar i directament a les persones usuàries a les que no s'avisa de canvis de personal o d'horari o se les deixa sense servei. Pérez ha reconegut que des de Serveis Socials de l'Ajuntament de Santa Perpètua es demana as usuaris que facin instància de totes les incidències, però que el Consell Comarcal no ha fet res i ara a més està en el procés de licitació d'aquest servei. La representant legal de les treballadores del SAD ha denunciat que Inspecció de Treball ha sancionat l'empresa per diversos motius i ha titllat de gestió "horrible des del dia 1".

María Ángeles Pérez ha especificat que les condicions laborals són pèssimes perquè només vuit persones tenen contracte de jornada completa i hi ha moltes amb contractes de 20 a 12 hores.Pérez espera que la informació sobre els dos dies d'aturada parcial del SAD hagi estat comunicat als usuaris, però amb la mala gestió que té l'empresa durant aquests dos anys, posa en dubte que arribi a tots.


Foto: Concentració davant el Consell Comarcal / CCOO

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Director General de Comerç de la Generalitat visita Santa Perpètua i coneix l'acció municipal en aquesta àrea
25 Abr 2024 12:31 - RedaccióEl Director General de Comerç de la Generalitat visita Santa Perpètua i coneix l'acció municipal en aquesta àrea

El Director General de Comerç de la Generalitat, Jordi Torrades, va visitar Santa Perpètua aquest [ ... ]

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]