hola

AlstomActualitat - Alstom

Uns 300 treballadors d'Alstom Transport Santa Perpètua han protagonitzat aquest dimarts una jornada de mobilitzacions per la ciutat de Barcelona. L'objectiu dels treballadors és pressionar la Generalitat perquè reactivi les inversions industrials aturades i perquè forci a la multinacional francesa a buscar una solució al conflicte laboral que diuen, està posant en risc el sector ferroviari català. Els representants sindicals subratllen que la Generalitat és responsable de les polítiques industrials del país i també és client d'Alstom Transport.

La jornada reivindicativa d'avui ha començat a la planta de Santa Perpètua on la plantilla s'ha concentrat La marxa s'ha iniciat a l'estació de Sants, des d'on s'han dirigit al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, situat a l'avinguda de Josep Tarradellas, on han entregat un document; després han continuat camí fins a la seu del PP de Catalunya on s'ha protestat per la reforma laboral i també s'ha lliurat un document.

Després, la marxa ha transcorregut per la plaça de Francesc Macià i l'avinguda Diagonal, una zona en la qual haurien de circular els tramvies de connexió entre en Trambaix i el Trambesòs i que podrien suposar càrrega de treball per a Alstom Santa Perpètua, segons apunten fonts sindicals. El tram final dels quatre quilòmetres de recorregut ha situat els treballadors al Departament d'Empresa i Ocupació, situat al passeig de Gràcia, on el director general de Relacions Laborals, Jordi Miró, els ha rebut i li han entregat un manifest. La protesta ha acabat a la plaça de Catalunya.

El secretari general de la secció sindical de CCOO a Alstom Santa Perpètua, Daniel García, ha explicat que la d'avui és una marxa de quatre quilòmetres en la qual passaran per les conselleries implicades en el futur del sector ferroviari. 

Divendres passat 14 de març la Generalitat va convocar a la direcció local d'Alstom i a la plantilla. L'administració va proposar que cada part presenti punts a negociar i els treballadors ja ho han fet, segons ha avançat Daniel Garcia. 

Un problema financer del grup Alstom a nivell mundial podria tenir repercussió a la planta de Santa Perpètua, segons apunten els sindicats, i ara caldrà esperar al 31 de març per veure quines plantes i en quina mesura es veuran afectades. Per a Daniel García això reforça al comitè d'empresa, que sempre ha insistit en que no podien acceptar cap sacrifici sense garanties de viabilitat. 

Foto: imatge d'una de les mobilitzacions d'Alstom durant aquest mes de març a la plaça de la Vila / Rodrigo González

0
0
0
s2sdefault