hola

Manifest AlstomActualitat - Promoció Econòmica

Els alcaldes i alcaldesses de quinze municipis de la província de Barcelona on viuen treballadors i treballadores de la planta d'Alstom de Santa Perpètua de Mogoda han signat aquest divendres, 4 d'abril, un manifest de suport a la plantilla i de reivindicació per tal que Catalunya disposi d'un pla estratègic per al sector ferroviari. La planta vallesana d'Alstom, líder mundial en infraestructures ferroviàries, es troba immersa en un conflicte laboral arran la manca de negociació del conveni amb la direcció de l'empresa, que pot posar en perill llocs de feina i descapitalitzar tecnològicament la factoria. Actualment, a la planta hi treballen 670 persones. L'acte de presentació del manifest ha tingut lloc a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l'ha llegit l'alcaldessa de la localitat, Isabel Garcia, en presència dels alcaldes i alcaldesses i regidors de Promoció Econòmica que hi donen suport i del comitè d'empresa de la planta, que ha impulsat amb la col·laboració del consistori perpetuenc la redacció i signatura d'aquest escrit. Els alcaldes i alcaldesses que han signat el manifest són els de Badalona, Caldes de Montbui, Cornellà, la Llagosta, L'Hospitalet, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Parets del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Rubí, Sabadell, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de Mogoda, i Terrassa.

El manifest aprovat dóna suport a la plantilla d'Alstom per tal de mantenir l'activitat productiva de la planta de Santa Perpètua de Mogoda. Els alcaldes i alcaldesses es comprometen a treballar pel manteniment de la indústria als seus respectius municipis. El document destaca que 'la indústria és una peça clau per reactivar l'economia i sortir de la crisi, aplicar innovació i generar més estabilitat i millors condicions laborals'. A més, s'indica que es defensa un model productiu basat en la indústria responsable i compromesa amb la qualitat del treball, a la vegada que s'aposta pel sector ferroviari donat el seu caràcter estratègic per a Catalunya i per al conjunt d'Espanya i que representa un volum important de llocs de treball per a Catalunya, ja que als treballadors directes cal afegir-ne d'indirectes en el subsector de fabricants de components i dels serveis auxiliars.

"Defensem la planta d'Alstom a Santa Perpètua per ser un dels centres més moderns i avançats del grup empresarial a Europa, que fabrica productes per desenvolupar la mobilitat sostenible i aporta valor afegit a l'economia de Catalunya", indiquen els edils al manifest, a la vegada que exigeixen a la direcció de la companyia que opti per la via de la negociació i que acompleixi els acords amb la plantilla que va adquirir davant el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat. Precisament, el text demana al Govern català "que no accepti l'abaratiment de les condicions de treball com a única forma per fer més rentables les empreses i que defensi un model industrial basat en la capacitat d'innovació, el desenvolupament de projectes propis i en la qualitat d'execució", a més d'instar-lo a fomentar una nova política industrial, adoptant les mesures proposades al Pacte per a la Indústria a Catalunya. El document reclama que tant l'executiu català com l'espanyol mantinguin una posició de defensa de la indústria ferroviària. El text també demana al govern català la màxima implicació i mediació entre la direcció de l'empresa i els representants de la plantilla "per afavorir uns acords que comportin el manteniment dels llocs de treball, unes condicions laborals dignes i el desenvolupament d'un projecte que asseguri el futur de l'empresa".

El comitè d'empresa d'Alstom ha demanat major implicació de la Generalitat ja que la direcció no ha assistit a les reunions convocades pel departament d'Empresa i Ocupació i ha afirmat que "si el president Mas ha d'anar a París, que hi vagi".

Foto: Alcaldes, alcaldesses, regidors/es de Promoció Econòmica i membres del comitè d'empresa que han participat a l'acte de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault