hola

PANRICO_ASSEMBLEAActualitat - Panrico

La plantilla de Panrico decidirà demà dimecres si manté la vaga de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda que van començar fa més de set mesos quan l'empresa va anunciar que no pagaria les nòmines de setembre de 2013, després es va anar ampliant amb la presentació de l'ERO que afecta als cinc centres de producció del grup, però molt especialment a la planta perpetuenca. Els treballadors es volen assessorar sobre la legalitat de continuar la protesta.

Una sentència emesa ahir dilluns per l'Audiència Nacional avala l'expedient de regulació d'ocupació plantejat per la direcció i és per això que el comitè d'empresa posa sobre la taula la possibilitat d'abandonar la protesta, un cop la justícia ha donat el vis-i-plau als acomiadaments.

Els treballadors, reunits en assemblea celebrada ahir al centre cívic de la Florida, han demanat dos dies de marge abans de prendre una decisió per poder-se assessorar i saber quines conseqüències legals tindria el fet de mantenir la vaga.

Els treballadors de la planta de Santa Perpètua han posposat la decisió final a una assemblea que s'ha convocat per demà dimecres a la tarda. Segons el jutge, els 154 acomiadaments de l'àrea industrial de la planta perpetuenca per a 2013 i 2014 estan plenament justificats.

El president del comitè d'empresa de Panrico, Ginés Salmeron, reconeix que la sentència és el pitjor que podria haver passat, que no s'esperaven aquesta resolució i ara els treballadors estan desorientats i enfadats. Salmerón qualifica la sentència de "garrotada" i ha subratllat que l'ERO fixava 30 acomiadaments a l'àrea industrial de Santa perpètua al 2013, que es van fer efectius, 124 aquest any i 39 al 2015.

El president del comitè d'empresa de Panrico insisteix que si l'empresa compleix amb el seu pla, Santa Perpètua només fabricarà Donuts en una única línia de producció, que seria com tancar la fàbrica.

La sentència pot suposar una millor indemnització per als acomiadats de 2013, però justifica la mínima indemnització per als que pugui acomiadar en aquest any, segons apunta Ginés Salmerón i afirma que "la majoria del comitè d'empresa entén que la vaga ja no té sentit".

Els treballadors de Panrico Santa Perpètua decidiran demà si finalitzen la vaga que van endegar fa set mesos després de la sentència de l'Audiència Nacional que avala l'ERO de Panrico i els 154 acomiadaments previstos entre 2013 i 2014.

Foto: imatge de l'assemblea celebrada aquest dilluns al centre cívic el Vapor / ACN

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Director General de Comerç de la Generalitat visita Santa Perpètua i coneix l'acció municipal en aquesta àrea
25 Abr 2024 12:31 - RedaccióEl Director General de Comerç de la Generalitat visita Santa Perpètua i coneix l'acció municipal en aquesta àrea

El Director General de Comerç de la Generalitat, Jordi Torrades, va visitar Santa Perpètua aquest [ ... ]

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]