hola

Santa Perpètua va commemorar dimecres la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional davant del monument de l'Onze de setembre. A més de la tradicional ofrena floral, l’acte va incloure un homenatge als exiliats que surten del seu país per causa de qualsevol guerra.

Va ser una petita performance en la qual van intervenir membres de la Coral Renaixença i l’Escola Municipal de les Arts (EMA). Aquest 2019 es compleixen 80 anys de l’exili a causa de la Guerra Civil Espanyola.

L'acte es va iniciar amb la hissada de bandera a càrrec d’un membre de la Policia Local i de dues nenes representants del Club Rítmica Santa Perpètua i l’Associació Arts Humanes. La Coral Renaixença va entonar el Cant de la Senyera acompanyada per un quartet de vent de l'EMA. La celebració de la Diada va estar marcada pel record al perpetuenc Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural. L’alcaldessa, Isabel Garcia, va afirmar que “polítics i líders socials catalans es troben en presó preventiva de forma injusta i abusiva, acusats de greus delictes que molts juristes posen en qüestió”.


La sentència del Tribunal Suprem, va continuar Garcia, influirà en “el necessari procés de diàleg i acord per iniciar el camí cap a una solució concertada del conflicte”.
En el seu discurs institucional, l’alcaldessa de Santa Perpètua va expressar que la celebració de la Diada “és de tothom i per a tothom, per a totes les dones i els homes que viuen, que treballen i senten Catalunya com a pròpia, com a casa seva, com espai de convivència. No hem de permetre que ningú se la vulgui apropiar per fer-la estreta i excloent”.

L'alcaldessa del municipi va reconèixer que el moment actual es caracteritza pel bloqueig polític a Catalunya a Espanya i a Europa i que “la passivitat davant dels problemes, la judicialització de la política, l’ús de la força i la construcció d’horitzons irrealitzables ha estat un enorme error amb gravíssimes conseqüències polítiques i socials”. Garcia va subratllar com les ONG són criminalitzades, amenaçades i maltractades per governs europeus només per salvar vides.

L'alcaldessa de Santa Perpètua va assenyalar que "la prioritat ha de ser la capacitat col·lectiva per incidir en la construcció present i futura d’una Catalunya millor, més justa, igualitària i solidària per a tothom".

L'alcaldessa va expressar també que la solució per a Catalunya haurà de ser votada pel conjunt del poble català i va insistir que “de res servirà que uns perdin i altres guanyin, perquè com a societat haurà perdut tothom”. També va afirmar que el principal objectiu ha de ser que la societat catalana, amb tota la diversitat de sentiments de pertinença i d’objectius nacionals plurals, continuï sent un sol poble.

L'acte va comptar amb la presència de la corporació municipal a excepció de Ciutadans, que ja va avançar la seva absència per considerar que la Diada "no és de tothom".

Les entitats i partits polítics Agrupació Sardanista, Amics de Santiga, Els Comerciants, Associació de Veïns Can Folguera, Associació local Contra el Càncer, Ball de Gitanes, Centre Vila, l'Escola de Karate Senhi Dojo, el Centro Cultural Andaluz, la Coral Renaixença, ERC i Jovent republicà, Junts per Catalunya, Tàndem, Santa Perpètua en Comú, Mogoda Gospel, PSC, Penya Barcelonista i Òmnium Cultural van participar de l'ofrena floral. També es van afegir a l'homenatge, malgrat no estaven presents les entitats Agrupació de pensionistes i jubilats, Casal d'avis de la plaça de la Vila, Associació de veïns Lorca-Picasso, Protecció Civil, Aula d'Extensió Universitària i els Gegants de Santa Perpètua.

Durant l'acte es van recordar a algunes personalitats i esdeveniments històrics amb l'objectiu de recuperar la memòria de personalitats i esdeveniments com els 100 anys del naixement dels escriptors Joan Brossa i Teresa Pàmies. La membre del grup Tàndem, Ester Brullet, va fer lectura d'un fragment de Quan érem refugiats.

La cultura popular també va estar present a l'acte de la Diada amb la ballada d'una sardana a càrrec de l'Associació de la gent gran i pensionistes del Casal d'avis. L’acte va finalitzar amb el cant de Els Segadors.


Foto: Durant l'acte es va retre homenatge als exiliats / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política