hola

La CUP afirma, en un comunicat, que el govern local ecosocialista "segueix deixant de banda la protecció integral dels espais verds, i segueix apostant per camions i contaminació" i afegeix que "la nefasta planificació de l’activitat industrial ens ha portat a desdoblar ara la B-140, a tenir naus industrials buides als polígons". Aquesta ha estat una de les respostes de la CUP a l'acord anunciat entre els ajuntaments de Santa Perpètua, Polinyà, Sabadell i Barberà i la Generalitat per a la millora d'aquesta carretera, projecte que preveu la remodelació de la rotonda de Can Sabau, entre d'altres actuacions per millorar la mobilitat.

La CUP critica que el govern local "segueix apostant pel transit rodat, les empreses de logística, com en el seu moment van intentar a Can Banús afectant Gallecs, ara ho fan amb Santiga i una carretera" i es pregunta quina relació té aquest projecte amb el Quart Cinturó que "trinxarà" gran part del Vallès Occidental i que la millora de la B-140 "no ajuda gaire a protegir Santiga, el seu entorn i a reduir la contaminació atmosfèrica". També es pregunta si salvar Santiga és salvar el nucli urbà o és protegir tot l'entorn natural.

La CUP imagina una Santa Perpètua "més respectuosa amb el seu entorn, amb la biodiversitat que ens envolta i els nostres espais verds". Un municipi que es centri en la defensa del transport públic col·lectiu, que aposti per la reconversió industrial en una que encaixi amb l’economia verda i circular. La formació proposa canviar la planificació actual per una adequada a les demandes, necessitats i problemes del segle XXI, "el canvi climàtic no només es combat canviant les bombetes de Sta Perpètua, es fa amb polítiques valentes i transformadores".


Foto: Carretera B-140 / Joel Mesas 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política
Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política
Raül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor
19 Abr 2024 11:33 - RedaccióRaül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor

L’economista, escriptor, analista i polític català, Raül Romeva, presenta el seu nou llibre Idiota! [ ... ]

Política