hola

La Corporació Local ha aprovat una proposició que reclama un acord de coresponsabilitat i cogovernança pel que fa al foment i al finançament de l’Educació 0-3 anys a Catalunya. L'Ajuntament de Santa Perpètua instarà el govern de la Generalitat a abordar la universalització de l’Educació infantil, mitjançant el creixement del nombre de places públiques a on estableixi el nou Mapa de 0-3 anys de Catalunya. Actualment, en territoris amb molta població o amb oferta limitada de places es pot produir una major demanda de places d'infantil de 2 anys que places reals.

L'1 d’abril, la Generalitat va signar el Tercer Acord-marc per a la implementació del finançament del cost d'escolarització per a les famílies d’infants a i2 a les llars d’infants i escoles bressol de titularitat municipal i per avançar cap a la incorporació del finançament del primer i segon curs del primer cicle d’educació infantil (i0 i i1). En l’acord s’estableix un finançament de 1.600 € any per plaça per fer front a la part d’aportació de les famílies d’I2 i el mateix import de 1.600 € de mòdul de finançament de la Generalitat. L'Ajuntament considera que, malgrat que l’acord és una fita positiva per reduir substancialment l’aportació de les famílies, infrafinança el sosteniment del servei i amaga un canvi de model de gestió, organització i finançament de les escoles bressol municipals.

L'Ajuntament demanarà que la Generalitat aporti el cost total del que suposa el servei complet de les escoles bressol municipals, incrementant l’aportació dels 1.600 € en base al cost real del servei i incloent el finançament de l’esforç de les polítiques socials dels ajuntaments (tarifació social, ajudes i beques) i atenent l’IPC anual.

També es demana la garantia a les administracions locals del pagament dels deutes pendents referents a les places d’escoles bressol que correspon al Govern de la Generalitat. Els grups municipals també demanen que la Generalitat generi una línia de recursos econòmics i ajuts per cobrir les necessitats educatives especials, la cobertura alimentària i d’acollida per als infants de famílies vulnerables, evitant l’exclusió per motius socioeconòmics. Per últim, elaborar un nou Mapa i fomentar i facilitar la creació de noves places d’escolarització de 0 a 3 anys, aprofitant l’important finançament dels Fons Europeus de recuperació.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va expressar que aquesta proposta es fa per garantir la universalitat i el finançament real de l'etapa educativa de 0 a 3 anys que a dia d'avui no està clar. Garcia va apuntar que hi ha municipis que no disposa d'escoles bressol suficients per absorbir tota la població de i2 i que aquest és un problema que es pot donar segons la decisió de la Generalitat.

L'alcaldessa va subratllar que la Generalitat només cobreix part del terç que correspondria a les famílies però que els ajuntaments haurien de dedicar més pressupost derivat de l'augment de matrícules i del càlcul que ha utilitzat la Generalitat. Aquesta proposta ha comptat amb el vot contrari del grup Republicà que ha argumentat que està totalment a favor de la decisió presa per la Generalitat.L'alcaldessa li ha contestat que tots els grups estan a favor de la gratuïtat de l'educació però que el que es demana és garantir l'estabilitat financera ja que és insuficient i l'oferta de places necessàries per cobrir tota la demanda.

 

Foto: Escola Bressol Can Folguera / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política