hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua va tancar l'any 2014 amb un romanent de tresoreria per a despeses generals d'11,3 milions d'euros. El regidor d'Hisenda, Manel Llord, va donar compte de la liquidació del pressupost 2014 durant el ple que va tenir lloc el dijous 30 d'abril i va anunciar que, els fons líquids de Tresoreria és de 7,2 milions d'euros, el que significa, va expressar que “l’estat de la tresoreria municipal és molt positiu, ja que ofereix la possibilitat d’atendre amb tranquil·litat els pagaments previstos sense demora i sense ocasionar perjudici als proveïdors sense haver de recórrer a les operacions de tresoreria”.

Llord també va explicar que la provisió de saldos de dubtós cobrament es calcula en 5,4 milions d'euros i que aquesta xifra "actua com a garantia, per evitar desequilibris produïts per possibles assignacions de recursos no efectivament realitzats i s’evita desviacions pressupostaries de conseqüències molt negatives".

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va agrair la feina feta pel departament de serveis econòmics i especialment, al regidor Manel Llord mentre que el regidor no adscrit, Alonso Sánchez va destacar en la seva intervenció l'estalvi pressupostari del departament de recursos humans, del qual en va ser regidor, que va contribuir, va manifestar “al bon estat de les finances municipals”. Per la seva part, el regidor del PP, Alexis Agustinho, va felicitar el regidor d'hisenda, Manel Llord perquè “quan les coses es fan bé, cal reconèixer-ho” i va destacar el sanejament dels comptes de l'Ajuntament. La regidora Carme Araque també va prendre la paraula i va voler destacar “l'esforç dels treballadors municipals, que ha estat important en la contenció de la despesa”.

El darrer Ple del mandat va iniciar-se amb la pressa de possessió de la regidora Núria Conesa, que entra al grup del PSC en substitució de María Ángeles Sánchez, que va renunciar a la seva acta al ple de març.

Durant el ple també es va aprovar per unanimitat l'aprovació de retribucions per a l'exercici 2015 i una modificació de crèdits per a dotar la partida d'ajuts de menjador.

Catàleg d'arbres

El Ple del mes d'abril també va aprovar inicialment per unanimitat l'ordenança de protecció dels arbres i arbredes d'interès local de Santa Perpètua de Mogoda i del seu Catàleg.
La regidora de Medi Ambient, Carme Araque, va expressar que el document té per objectiu protegir els exemplars existents al municipi, alguns d'ells d'interès locals. En total, va explicar s'han detectat sota aquesta distinció 25 arbres i 14 arbredes. Un dels objectius d'aquest catàleg és, segons Araque, determinar l'inventari d'arbres i establir una normativa de protecció, entre d'altres.
El Ple també va determinar per unanimitat modificar el reglament regulador de l'ús dels horts de la Plana del Molí per facilitar el pagament inicial als sol·licitants i l'Adhesió a la Declaració de Barcelona per les ciutats i pobles habitables, fèrtils i resilients. A més, es va ratificar, també per unanimitat, la modificació dels Estatuts del Consorci del Parc de l’Espai d’interès natural de Gallecs i va aprovar provisionalment la Modificació puntual del PGMO per a la redistribució d’equipaments esportius i espais lliures en sòl urbà, creació de diversos àmbits a desenvolupar per pla de millora urbana en sòl urbà i modificació d’equipaments.

La Corporació també va aprovar una proposició per demanar la retirada de la modificació de la llei de seguretat ciutadana, popularment coneguda per llei mordassa. La proposta exigeix la retirada immediata de la llei perquè restringeix d'una manera arbitrària el dret a la manifestació pacífica de les reivindicacions dels ciutadans. La proposició va estar aprovada amb els vots favorables d'ICV, CIU, PCCA, PSC, ERC i el regidor no adscrit i les abstencions del PP i de PxC.


Foto: imatge de la sessió plenària ordinària del mes d'abril / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política