hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha expressat el seu suport a la vaga feminista del proper 8 de Març en totes les seves vessants (laboral, de cura, de consum i estudiantil) impulsada per la Coordinadora Feminista i en concret a la vaga laboral de dues hores convocada per alguns sindicats.

L’Ajuntament s'ha sumat a les concentracions previstes per al 8 de març, a les 12 hores, a la plaça de la Vila.

Els grups municipals d'ICV-E, ERC-MES, PSC, CUP i PCCA van donar suport a la proposició per donar suport a la vaga feminista, mentre que C's es va abstenir. A la proposta, l’Ajuntament es compromet a realitzar una campanya informativa sobre els motius i els objectius de la Vaga de Dones, amb la voluntat d’arribar a tots els sectors socials. El Ple també insta al Govern de l’Estat a promoure la discussió i l'aprovació d’​una llei d’igualtat salarial que acabi amb les diferències de sou entre dones i homes. La nova llei ha d’impulsar plans d’igualtat obligatoris en totes les empreses com a veritable eina per garantir la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i per evitar la bretxa salarial i els assetjaments sexuals.

L'Ajuntament també demana el compromís dels partits polítics perquè es sumin a aquesta reclamació i lluita per eliminar les diferències salarials entre dones i homes i que s’ha intensificat en els últims deu anys. També insta al Govern d’Espanya a ratificar el conveni sobre el treball decent per les treballadores i treballadors de la llar de l’Organització Internacional del Treball.

El Ple exigeix als governs de l’Estat i de la Generalitat, quan es constitueixi, el reconeixement econòmic, social i institucional de les tasques de la llar, de reproducció i de cura. També reclama fomentar i donar suport a la lluita contra la xacra social de la violència masclista i exigir la posada en marxa immediata del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere amb una dotació pressupostària real i efectiva. A més, l'Ajuntament es compromet a col·laborar en l’organització, a la tardor de l’any en curs, d’una jornada d’abast comarcal sobre economia feminista, des de la perspectiva de la institució pública i l’empresa privada, amb la participació de representants d’institucions locals, del teixit comercial i empresarial, i d’entitats feministes del Vallès Occidental.

Rebuig a l'increment del 11,8% de la tarifa de l'aigua d'ATLL

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat una proposició que rebutja l’increment del 11’88 % de la tarifa de l’aigua en alta subministrada per Aigües Ter Llobregat (ATLL i que va acordar el Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua el passat 28 de desembre de 2017. La Corporació insta l’Agència Catalana de l’Aigua a suspendre l’executivitat de dit acord, en base a motius jurídics indicats i pel greu perjudici econòmic que representaria la seva aplicació a les tarifes de consum. També reclama al Govern de la Generalitat de Catalunya (quan es constitueixi) a la recuperació immediata de tot el que suposa la gestió del sistema Aigues Ter LLobregat i que torni a crear una empresa pública per a la seva gestió o que resti integrada dins l’Agència Catalana de l’Aigua. L'Ajuntament dona suport al recurs contenciós-administratiu contra l’acord de l’ACA d’aprovació de l’increment de la tarifa d’aigua que interposaran la Federació de Municipis de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i d’altres entitats locals. L'increment de més de l'onze per cent suposarà una mitjana d'un euro per família al mes.

Suport a la Llei de l'Habitatge de la PAH

El Ple també ha aprovat, amb només l'abstenció de C's, una proposició de suport a la Llei de l’Habitatge de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH). La Corporació ha defensat públicament el debat i tramitació de la proposta de Llei d'Habitatge de la PAH i demanar als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats la tramitació del projecte de Llei per la seva aprovació. La Llei d'Habitatge de la PAH contempla cinc demandes: dació en pagament retroactiva, lloguer assequible, stop desnonaments, habitatge social i subministraments garantits. El Ple considera que aquestes cinc demandes permetrien tancar la porta al patiment i fer un pas de gegant cap al dret a l'habitatge.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política