hola

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) han denunciat penalment els administradors de dues empreses majoristes de drogueria per la distribució de preservatius falsificats, una d’elles ubicada a Santa Perpètua. Els empresaris van distribuir des de finals de 2018 més de 15.000 capses de preservatius falsificats i més de 41.000 capses de preservatius sense marcatge CE. Els preservatius són productes sanitaris i la venda d’aquests productes falsos pot ser constitutiva d’un delicte contra la salut pública i d’un delicte contra la propietat industrial, segons ha destacat els Mossos en un comunicat.

La investigació es va iniciar a mitjans del mes de maig quan el Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris del Departament de Salut va alertar als Mossos d’Esquadra que des d’un supermercat de Barcelona es podrien estar venent preservatius falsos.

Aquest servei del Departament de Salut havia rebut l’avís de l’Agencia Española del Medicamento y Productos Sanitarios (AEMPS) que un particular havia denunciat que des d’un supermercat de la Travessera de Les Corts de Barcelona s’estaven venent profilàctics de la marca Durex que podrien ser falsos. Inspectors de salut i mossos van detectar dos models de la marca Durex presuntament falsificats.

Al comerç també es van intervenir capses d’altres models de preservatius de la mateixa marca que, tot i no ser falsos, no es podien comercialitzar a la Unió Europea, ja que no portaven el preceptiu marcatge CE, que certifica que el producte compleix les garanties sanitàries per distribuir-los a Europa.
Fruit de les indagacions policials, els Mossos van detectar que el mateix tipus de profilàctic s’estaria venent en d’altres petits supermercats de Barcelona.  A més, van comprovar que la majoria d’aquests establiments havien adquirit aquests preservatius de venedors ambulants i sense cap tipus de garantia sanitària ni  factura legal.

Aquesta compra irregular encara va dificultar més la feina dels investigadors per detectar i  retirar el producte fals del circuit comercial.
Finalment, els investigadors van localitzar a Sant Adrià de Besòs el principal punt de distribució on els venedors ambulats es provenien dels preservatius per a la seva posterior distribució als establiments. Es tractava d’un magatzem de venda al major de productes de drogueria, el qual operava en col·laboració amb una altra empresa de característiques similars ubicada a Santa Perpètua de Mogoda.

Els policies van comprovar que totes dues empreses havien distribuït des de finals de 2018 més de 15.000 capses de preservatius falsificats i més de 41.000 capses de preservatius sense marcatge CE.

Davant aquests fets, els Mossos van denunciar penalment els administradors de totes dues empreses, dos homes de 48 i 53 anys i de nacionalitats espanyola i pakistanesa, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i d’un altre contra la propietat industrial.


Foto: Material incautat / Mossos 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals
26 Abr 2024 09:50 - RedaccióAquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals

La jornada de portes obertes a les escoles bressol municipals s’ha programat per al dissabte 27 d’abril [ ... ]

Salut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme
26 Abr 2024 09:25 - RedaccióSalut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua anima a la població local a realitzar una [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella
26 Abr 2024 09:16 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella

Les persones que es trobin amb dificultats per descarregar o fer servir el nou aplicatiu mòbil de la [ ... ]