hola

Santa Perpètua ha recuperat aquest mes de setembre el servei de farmàcia de guàrdia de 24 hores. La decisió ha estat celebrada per l'Ajuntament de Santa Perpètua que ha reclamat el retorn d'aquest servei que es va deixar de prestar ara fa deu anys quan la Generalitat va tancar les urgències nocturnes del CAP al mes d'agost de 2011. Durant aquest període les farmàcies es van adaptar als horaris d'urgències de l'ambulatori que finalitzava a les 12 de la nit.

El CAP La Florida des del 2 de novembre de l'any passat és Punt d'atenció continuada (PAC), de 20 a 8 hores els dies laborables i obre les 24 hores els caps de setmana i festius. Aquesta mesura ha comportat ara la recuperació de les farmàcies de guàrdia al municipi.

La regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, ha manifestat que "és una alegria per a la ciutadania de Santa Perpètua poder tornar a gaudir d'aquest servei" vinculat amb la salut i ha afegit que entén el posicionament dels farmacèutics de la localitat que exposen que l'obertura per les nits els originen unes grans despeses. En aquest sentit el farmacèutic Jaume Guillén , ha explicat que les farmàcies del municipi han hagut d'adaptar les seves instal·lacions i reformar espais per tornar a donar aquest servei i ha informat que durant la primera setmana d'obertura de les urgències de nit es van adreçar dues persones i només una portava recepta mèdica.

Guillén considera que les dades demostren que "el servei no és sostenible" i mostra el seu temor per la viabilitat d'algunes oficines ja que el sobrecost anual mig per farmàcia és de 20.000 euros "sense comptar el rebut de la factura de la llum". Assenyala que els farmacèutics del municipi entenien que "fins les 12 de la nit ja es donava una cobertura més que raonable però acatarem la llei i ho farem amb la millor professionalitat com sempre".

El farmacèutic també ha exposat que van parlar amb el Departament de Salut i el Col·legi de Farmacèutics per oferir altres solucions però que l'Ajuntament considera el servei essencial i necessari. Guillén ha posat en valor el servei que s'ofereix a la població, i ha recordat sobretot al principi de la pandèmia, quan van dispensar medicaments a domicili a Gent Gran i a ciutadania que estava confinada però insisteix que "entenem que tots els serveis han de tenir un criteri de sostenibilitat" i en el cas de Santa Perpètua amb nou farmàcies, "totes molt diferents, no és el mateix per una farmàcia amb només dues persones on es fa molt complicat fer una guàrdia de 24 hores i al dia següent donar el servei que es mereix la ciutadania de Santa Perpetua".

La regidora de Salut ha expressat que des dels mitjans municipals es donarà informació sobre el retorn d'aquest servei amb l'objectiu que la ciutadania de matinada no es desplaci fins a Mollet per adquirir d'urgència medicaments. Sandra Gómez ha reiterat que entén als farmacèutics de Santa Perpètua però ha insistit en la importància de recuperar el servei de farmàcia de guàrdia durant les 24 hores.


Foto: Des de l'1 de setembre i deu anys després, Santa Perpètua recupera el servei durant les 24 hores / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]