hola

La Policia Local de Santa Perpètua de Mogoda ha informat de l'inici properament de nous controls de radar periòdics als carrers més transitats del municipi. Els objectius d'aquesta campanya són millorar la seguretat del trànsit, reduir la sinistralitat viària i realitzar disciplina viària, tal com explica el Sergent de la Policia Local, Dalmacio Calleja. Un altre dels objectius importants d'aquesta acció és "conscienciar a la ciutadania dels punts on la Policia detecta que hi ha més conflictivitat a l'hora de transitar i on es respecta menys la velocitat".

La campanya és durà a terme inicialment en una vintena de punts d'arreu del municipi. Tot i això, en funció de la sinistralitat, queixes i altres qüestions sobrevingudes aquests controls es podran realitzar a altres llocs d'interès.

Els punts de control habituals de radar durant la campanya seran la Rambla; els passeigs de la Florida, de Can Taió i de la Dona; les avingudes de Barcelona, de l'Onze de Setembre, de Girona, de Canalis, Tres, Quatre i de l'Estela Ibèrica; els carrers del Casal dels Mogoda, del Vallès, Llobregat, d'Elionor de Sicilia (antiga B-142z) i de la Mestra; els camins de les Minetes i de l'Aplec; i la carretera N-152z. La Policia Local sancionarà aquells vehicles que es detecti que superen la velocitat màxima permesa en aquests espais. Dalmacio Calleja explica que "quan detectem punts on hi ha una problemàtica més específica i hi ha un grau major d'incompliment de la normativa reforcem aquests punts de control".

La Policia Local de Santa Perpètua realitzarà aquests controls de manera mensual, en horari de matí i tarda. Amb aquesta distribució dels punts de control el departament municipal pot analitzar l'evolució dels indicadors que es detecten als espais on hi ha un flux major de trànsit.

D'altra banda, el departament policial ha anunciat una nova campanya de controls d'alcoholèmia a causa de l'increment d'accidents de trànsit provocats per conductors sota els efectes de l'alcohol que s'ha produït en les darreres setmanes. Calleja explica que "coincidint amb la desescalada de la pandèmia s'han detectat més accidents relacionats amb el consum d'alcohol". La mobilitat ara és major per la relaxació de les restriccions i s'ha produït un augment d'aquests successos, l'últim el passat 16 d'octubre. Sobre les 17 hores, a l'Avinguda Onze de Setembre, un conductor va colpejar un vehicle estacionat. La Policia Local va realitzar la prova d'alcoholemia a la persona al volant del cotxe i el resultat va ser d'una taxa d'1,13 mg/l, sent la permesa de 0,25 mg/l.

 

Foto: Imatge d'arxiu d'un control de la Policia Local de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals
26 Abr 2024 09:50 - RedaccióAquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals

La jornada de portes obertes a les escoles bressol municipals s’ha programat per al dissabte 27 d’abril [ ... ]

Salut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme
26 Abr 2024 09:25 - RedaccióSalut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua anima a la població local a realitzar una [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella
26 Abr 2024 09:16 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella

Les persones que es trobin amb dificultats per descarregar o fer servir el nou aplicatiu mòbil de la [ ... ]