hola

La companyia elèctrica Endesa s’ha compromès a solucionar els problemes de talls de subministrament que estan patint últimament desenes de famílies de la zona baixa de la Florida. Així ho van manifestar responsables territorials de la companyia durant la reunió celebrada amb l’alcaldessa, Isabel Garcia, regidors i personal tècnic municipal el 18 de febrer. El Consistori havia sol·licitat la trobada per tractar aquesta problemàtica i altres incidències que s’estan produint com microtalls freqüents, a més d’abordar una nova fase de soterrament de pals.

L’alcaldessa s’ha mostrat satisfeta amb aquesta primera trobada, però amb cautela. “Hi ha hagut una certa predisposició i actitud col·laborativa per part d’Endesa que ja aplaudim d’entrada, però sí que és veritat que haurem de fer el seguiment de manera molt persistent dels compromisos que es vagin adquirint”, ha manifestat.

Pel que fa als talls recurrents a la zona baixa de la Florida, el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica Sergi Hernández, ha explicat que la companyia s’ha compromès a realitzar una intervenció provisional per solucionar-los el més aviat possible que suposarà descarregar una de les línies sobrecarregades traslladant part del subministrament a una altra en millors condicions. “Valorem aquesta solució provisional, però també hem traslladat a Endesa la nostra preocupació per l’estat obsolet i perillós de la xarxa elèctrica del barri”, ha detallat Hernández que ha afegit que “vam aportar fotografies que mostren el dèficit d’una infraestructura envellida i poc conservada, que genera perills i problemes d’accessibilitat a la via pública”. El regidor ha destacat que “vam reivindicar la nostra posició ferma per aconseguir, conjuntament amb les associacions veïnals, una xarxa digna als drets que té la ciutadania com a consumidora i urbanísticament adequada al segle XXI”.

Sobre el soterrament dels pals, l’alcaldessa ha explicat que “continuem amb l’objectiu de fer la ciutat el màxim d’amable possible i d’intentar de treure barreres arquitectòniques de la via pública com son els pals, i per això hem plantejat que apostem pel soterrament de les línies emprant la fórmula que ja hem fet servir en altres ocasions i que consisteix en què l’Ajuntament realitza l’obra civil i les companyies, ja sigui d’aigües, telèfon o electricitat, aporten el material, amb l’objectiu de treballar de manera coordinada”. L’alcaldessa ha manifestat que el Consistori disposa de partida al Pla d’inversions per dur a terme una nova fase i ha recordat que a la darrera intervenció municipal la companyia no va afegir-se per indisponibilitat pressupostària, segons va al·legar. “Finalment, vam fer plataformes úniques en alguns carrers perque malgrat que hi hagi obstacles a la vorera es pugui passar pel costat sense haver de pujar i baixar bordons de voreres amb la dificultat que això suposa especialment a les persones amb mobilitat reduïda”, ha asseverat Isabel Garcia que ha assegurat que “continuarem apostant per les plataformes úniques, però tam­bé lluitant per tal de treure els pals de les voreres, amb els problemes de mobilitat i seguretat que suposen per a les persones”.Durant la trobada també es van tractar altres temes de gestió ordinària entre l’administració i la companyia i es van establir noves vies de coordinació.

 

Foto: Trobada a la Sala del Balcó de l’Ajuntament / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals
26 Abr 2024 09:50 - RedaccióAquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals

La jornada de portes obertes a les escoles bressol municipals s’ha programat per al dissabte 27 d’abril [ ... ]

Salut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme
26 Abr 2024 09:25 - RedaccióSalut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua anima a la població local a realitzar una [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella
26 Abr 2024 09:16 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella

Les persones que es trobin amb dificultats per descarregar o fer servir el nou aplicatiu mòbil de la [ ... ]