hola

La Xarxa de Centres Cívics municipal, el Pavelló d'Esports i l'establiment Maskdeportes són a partir d'avui punt de recollida de material sanitari i d'altres productes de primera necessitat per a la població d'Ucraïna. L'ONGD Asperpol inicia aquesta campanya amb el suport de l'Ajuntament de Santa Perpètua. També és punt de recollida l'AFA de l'Escola Santa Perpètua de dilluns a divendres, de 16.15 a 16.35 hores.

Medicaments i material sanitari com ara benes, tisores mèdiques, guants de làtex, xeringues o torniquets són alguns dels productes que més necessita la població ucraïnesa. Altre material que es recull són piles, bateries, sacs de dormir, roba tèrmica, mitjons, roba de colors verd, blau, beig i gris, productes d'higiene femenina, bolquers i tovalloletes, llet en pols, cereals en pols, biberons.

El Consistori recorda la ciutadania que les organitzacions internacionals no governamentals com Creu Roja estan recomanant que es facin donatius econòmics per tal de fer la compra a països limítrofs amb Ucraïna que estan acollint els milers de refugiats, ja que el transport del material recollit en països com el nostre, suposa un cost addicional elevat.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Santa Perpètua va anunciar que farà una aportació de 3.000 euros a la campanya de suport a la població víctima del conflicte armat a Ucraïna que promou el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. A més, també fa una crida a fer aportacions econòmiques als diferents comptes bancaris d’aquest organisme i de la Creu Roja.

Al web municipal hi ha informació ampliada sobre totes les campanyes solidàries per ajudar al poble ucraïnès.

Bernat de Mogoda 

L'Escola Bernat de Mogoda ha decidit sumar-se a l'ajuda a Ucraïna i anima les famílies a col·laborar aportant aliments o materials de primers auxilis. La recollida es farà des d'avui i fins a l'11 de març als vestíbuls del centre educatiu tan a l'entrada principal com a infantil que podrà deixar l'alumnat.

Els aliments que es demanen són llet amb pols; cafè; cacao; xocolata, galetes; conserves de carn o peix; pasta i arròs. I els materials de primers auxilis són gases, guants, mantes tèrmiques, analgèsics, llanternes i benes. L'Escola Bernat de Mogoda ha anunciat que a més farà una aportació econòmica per ajudar.

La direcció del centre educatiu ha explicat que va parlar amb una família d'origen ucraïnès que forma part de la comunitat educativa i es va decidir fer aquesta campanya que coorganitzen associacions barcelonines com Sonrisas de Ucrania, l'Escola Ucraïnesa Shevchenko, l'associació Taras Shevchenko (Joan Cerezo) i l'Escola Ucraïnesa“Mriya”. Aquest perpetuenc d'origen ucraïnès s'encarregarà de recollir les aportacions que faci l'escola i les portarà a algun d'aquests quatre punts de recollida.


Foto: L'1 de març es va celebrar una concentració en suport al poble d'Ucraïna / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]