hola

La Xarxa de Centres Cívics municipal, el Pavelló d'Esports i l'establiment Maskdeportes són a partir d'avui punt de recollida de material sanitari i d'altres productes de primera necessitat per a la població d'Ucraïna. L'ONGD Asperpol inicia aquesta campanya amb el suport de l'Ajuntament de Santa Perpètua. També és punt de recollida l'AFA de l'Escola Santa Perpètua de dilluns a divendres, de 16.15 a 16.35 hores.

Medicaments i material sanitari com ara benes, tisores mèdiques, guants de làtex, xeringues o torniquets són alguns dels productes que més necessita la població ucraïnesa. Altre material que es recull són piles, bateries, sacs de dormir, roba tèrmica, mitjons, roba de colors verd, blau, beig i gris, productes d'higiene femenina, bolquers i tovalloletes, llet en pols, cereals en pols, biberons.

El Consistori recorda la ciutadania que les organitzacions internacionals no governamentals com Creu Roja estan recomanant que es facin donatius econòmics per tal de fer la compra a països limítrofs amb Ucraïna que estan acollint els milers de refugiats, ja que el transport del material recollit en països com el nostre, suposa un cost addicional elevat.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Santa Perpètua va anunciar que farà una aportació de 3.000 euros a la campanya de suport a la població víctima del conflicte armat a Ucraïna que promou el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. A més, també fa una crida a fer aportacions econòmiques als diferents comptes bancaris d’aquest organisme i de la Creu Roja.

Al web municipal hi ha informació ampliada sobre totes les campanyes solidàries per ajudar al poble ucraïnès.

Bernat de Mogoda 

L'Escola Bernat de Mogoda ha decidit sumar-se a l'ajuda a Ucraïna i anima les famílies a col·laborar aportant aliments o materials de primers auxilis. La recollida es farà des d'avui i fins a l'11 de març als vestíbuls del centre educatiu tan a l'entrada principal com a infantil que podrà deixar l'alumnat.

Els aliments que es demanen són llet amb pols; cafè; cacao; xocolata, galetes; conserves de carn o peix; pasta i arròs. I els materials de primers auxilis són gases, guants, mantes tèrmiques, analgèsics, llanternes i benes. L'Escola Bernat de Mogoda ha anunciat que a més farà una aportació econòmica per ajudar.

La direcció del centre educatiu ha explicat que va parlar amb una família d'origen ucraïnès que forma part de la comunitat educativa i es va decidir fer aquesta campanya que coorganitzen associacions barcelonines com Sonrisas de Ucrania, l'Escola Ucraïnesa Shevchenko, l'associació Taras Shevchenko (Joan Cerezo) i l'Escola Ucraïnesa“Mriya”. Aquest perpetuenc d'origen ucraïnès s'encarregarà de recollir les aportacions que faci l'escola i les portarà a algun d'aquests quatre punts de recollida.


Foto: L'1 de març es va celebrar una concentració en suport al poble d'Ucraïna / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]