hola

La Xarxa de Centres Cívics municipal, el Pavelló d'Esports i l'establiment Maskdeportes són a partir d'avui punt de recollida de material sanitari i d'altres productes de primera necessitat per a la població d'Ucraïna. L'ONGD Asperpol inicia aquesta campanya amb el suport de l'Ajuntament de Santa Perpètua. També és punt de recollida l'AFA de l'Escola Santa Perpètua de dilluns a divendres, de 16.15 a 16.35 hores.

Medicaments i material sanitari com ara benes, tisores mèdiques, guants de làtex, xeringues o torniquets són alguns dels productes que més necessita la població ucraïnesa. Altre material que es recull són piles, bateries, sacs de dormir, roba tèrmica, mitjons, roba de colors verd, blau, beig i gris, productes d'higiene femenina, bolquers i tovalloletes, llet en pols, cereals en pols, biberons.

El Consistori recorda la ciutadania que les organitzacions internacionals no governamentals com Creu Roja estan recomanant que es facin donatius econòmics per tal de fer la compra a països limítrofs amb Ucraïna que estan acollint els milers de refugiats, ja que el transport del material recollit en països com el nostre, suposa un cost addicional elevat.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Santa Perpètua va anunciar que farà una aportació de 3.000 euros a la campanya de suport a la població víctima del conflicte armat a Ucraïna que promou el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. A més, també fa una crida a fer aportacions econòmiques als diferents comptes bancaris d’aquest organisme i de la Creu Roja.

Al web municipal hi ha informació ampliada sobre totes les campanyes solidàries per ajudar al poble ucraïnès.

Bernat de Mogoda 

L'Escola Bernat de Mogoda ha decidit sumar-se a l'ajuda a Ucraïna i anima les famílies a col·laborar aportant aliments o materials de primers auxilis. La recollida es farà des d'avui i fins a l'11 de març als vestíbuls del centre educatiu tan a l'entrada principal com a infantil que podrà deixar l'alumnat.

Els aliments que es demanen són llet amb pols; cafè; cacao; xocolata, galetes; conserves de carn o peix; pasta i arròs. I els materials de primers auxilis són gases, guants, mantes tèrmiques, analgèsics, llanternes i benes. L'Escola Bernat de Mogoda ha anunciat que a més farà una aportació econòmica per ajudar.

La direcció del centre educatiu ha explicat que va parlar amb una família d'origen ucraïnès que forma part de la comunitat educativa i es va decidir fer aquesta campanya que coorganitzen associacions barcelonines com Sonrisas de Ucrania, l'Escola Ucraïnesa Shevchenko, l'associació Taras Shevchenko (Joan Cerezo) i l'Escola Ucraïnesa“Mriya”. Aquest perpetuenc d'origen ucraïnès s'encarregarà de recollir les aportacions que faci l'escola i les portarà a algun d'aquests quatre punts de recollida.


Foto: L'1 de març es va celebrar una concentració en suport al poble d'Ucraïna / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal
04 Des 2023 13:07 - RedaccióLa Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal

La Fira Nadal de Santa Perpètua va atreure moltíssimes persones que al llarg de la jornada del 2 de [ ... ]

Santa Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional
04 Des 2023 12:33 - RedaccióSanta Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional

Santa Perpètua de Mogoda ha commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional amb una actuació [ ... ]

Renfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida
04 Des 2023 09:50 - RedaccióRenfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia [ ... ]