hola

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules als 40 municipis de la conurbació de Barcelona que formen part de la Zona de Protecció Especial (ZPE) de l’Ambient Atmosfèric, i a les zones de qualitat de l’aire del Pirineu Oriental, Pirineu Occidental i Prepirineu. L’augment de partícules s’ha accelerat en les últimes hores degut a l’arribada una massa d’aire africana amb un elevat contingut de pols en suspensió.

L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental.
L’avís preventiu comporta Indicar en els panels lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat; informar la ciutadania perquè prioritzi l’ús del transport públic envers el vehicle privat i recomanar als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents.

La mesura es pren perquè la mitjana diària dels nivells de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) durant ahir dimarts va superar el valor de 50 μg/m³ en més de dues estacions de mesurament de la Zona de Protecció Especial i en punts de mesurament de les zones de qualitat de l’aire del Pirineu Occidental i Prepirineu. A més, la previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria tornar a superar aquest límit durant el dia d’avui en aquestes zones, donat que es preveu que la situació d’intrusió de pols d’origen africà continuï.

La Generalitat recomana a la ciutadania realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit; utilitzar el transport públic en la mesura del possible; reduir els desplaçaments amb vehicle privat; utilitzar el cotxe compartit; regular la climatització de les llars, baixant la temperatura del termòstat; i assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions, entre d'altres. 


Foto: Les administracions recomanen reduir els desplaçaments en vehicle privat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme
26 Abr 2024 09:25 - RedaccióSalut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua anima a la població local a realitzar una [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella
26 Abr 2024 09:16 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella

Les persones que es trobin amb dificultats per descarregar o fer servir el nou aplicatiu mòbil de la [ ... ]

L’Ajuntament rebat les dades sobre qualitat de l’aire d'un informe d'una empresa suïssa
25 Abr 2024 12:45 - RedaccióL’Ajuntament rebat les dades sobre qualitat de l’aire d'un informe d'una empresa suïssa

Un informe de l’Ajunta­ment de Santa Perpètua de Mogoda rebat les dades publicades al darrer [ ... ]