hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s'ha sumat a l'Acord per a la Millora de la Qualitat de l'Aire a Catalunya que preveu que tots els municipis de més de 20.000 habitants, entre ells Santa Perpètua, abans d’acabar l’any 2025 hauran de tenir zones de baixes emissions (ZBE).

Aquesta decisió s' ha pres el divendres 18 de març en una trobada del Govern amb ajuntaments, diputacions i gestors d'Infraestructures, entre d'altres, a la Cimera de la Qualitat de l'Aire. L'acte va comptar amb la presència de la Regidora de Mobilitat de Santa Perpètua, Neus Garcia.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convocarà ajuts per import 6 milions d’euros, provinents del Fons Climàtic, per donar suport als municipis en el disseny i desplegament de les ZBE. El pacte conformarà el full de ruta per reduir la contaminació atmosfèrica i s’incorporarà com a principi rector del nou Pla de Millora de Qualitat de l’Aire de Catalunya

La Regidora de Mobilitat de Santa Perpètua, Neus Garcia, ha explicat que aquest nou Pla de Millora de Qualitat de l’Aire de Catalunya "és molt més ambiciós" i ha explicat que encara no s'han estudiat quines serien les zones de baixes emissions del municipi però ha recordat que Santa Perpètua redacta actualment el nou Pla de Mobilitat que "inclourà aquesta nova proposta" per millorar la qualitat de l'aire i reduir la contaminació.

El TSJC ha anul·lat l'ordenança que regula les zones de baixes emissions de Barcelona. En aquest sentit Neus Garcia ha indicat que la decisió es pot recórrer i que d'aquí a que entri en vigor a Santa Perpètua es podrà resoldre jurídicament

La Zona de baixa emissió estableix que els vehicles sense etiqueta ambiental no poden circular per l'espai establert en dies laborables, i en un horari determinat. Afecta els vehicles de gasolina matriculats abans del 2000, els dièsel d'abans del 2006 i les motocicletes i ciclomotors d'abans del 2003.


Foto: Imatge de grup dels signants del nou acord / Generalitat de Catalunya

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]