hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s'ha sumat a l'Acord per a la Millora de la Qualitat de l'Aire a Catalunya que preveu que tots els municipis de més de 20.000 habitants, entre ells Santa Perpètua, abans d’acabar l’any 2025 hauran de tenir zones de baixes emissions (ZBE).

Aquesta decisió s' ha pres el divendres 18 de març en una trobada del Govern amb ajuntaments, diputacions i gestors d'Infraestructures, entre d'altres, a la Cimera de la Qualitat de l'Aire. L'acte va comptar amb la presència de la Regidora de Mobilitat de Santa Perpètua, Neus Garcia.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural convocarà ajuts per import 6 milions d’euros, provinents del Fons Climàtic, per donar suport als municipis en el disseny i desplegament de les ZBE. El pacte conformarà el full de ruta per reduir la contaminació atmosfèrica i s’incorporarà com a principi rector del nou Pla de Millora de Qualitat de l’Aire de Catalunya

La Regidora de Mobilitat de Santa Perpètua, Neus Garcia, ha explicat que aquest nou Pla de Millora de Qualitat de l’Aire de Catalunya "és molt més ambiciós" i ha explicat que encara no s'han estudiat quines serien les zones de baixes emissions del municipi però ha recordat que Santa Perpètua redacta actualment el nou Pla de Mobilitat que "inclourà aquesta nova proposta" per millorar la qualitat de l'aire i reduir la contaminació.

El TSJC ha anul·lat l'ordenança que regula les zones de baixes emissions de Barcelona. En aquest sentit Neus Garcia ha indicat que la decisió es pot recórrer i que d'aquí a que entri en vigor a Santa Perpètua es podrà resoldre jurídicament

La Zona de baixa emissió estableix que els vehicles sense etiqueta ambiental no poden circular per l'espai establert en dies laborables, i en un horari determinat. Afecta els vehicles de gasolina matriculats abans del 2000, els dièsel d'abans del 2006 i les motocicletes i ciclomotors d'abans del 2003.


Foto: Imatge de grup dels signants del nou acord / Generalitat de Catalunya

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
20 Maig 2024 10:45 - RedaccióLa Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua durà a terme una nova campanya d’informació i control dels vehicles [ ... ]

La Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi
20 Maig 2024 09:41 - RedaccióLa Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi

La Biblioteca Municipal Josep Jardí acull del 20 de maig i fins al 2 de juny una nova edició de les [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig
20 Maig 2024 09:20 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig

La Xarxa de Centres Cívics té tot preparat per oferir dues setmanes de portes obertes de la seva programació. [ ... ]