hola

El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM), l’Associació d’Amics de Santiga i el Cineclub Cisco de Can Mosenya han commemorat el Dia Mundial del Medi Ambient. El passat 4 de juny es van celebrar a Santiga una sortida naturalista, un sopar de carmanyola i la projecció d'una pel·lícula.

Una quinzena de persones van prendre part en la sortida naturalista que va guiar Laia Guardia de l'entitat local ACRES. Les participants van poder observar redols on queda el bosc original amb grans pollancres, roures i alzines a prop de la riera de Santiga. Guardia assegura que per qui no coneix Santiga queda meravellat. Malgrat aquest bosc original, a Santiga hi ha presents arbres d'espècies invasores i que caldria eliminar, segons apunta Laia Guardia, perquè són perjudicials per a l'hàbitat natural. Guardia va anar identificant i explicant plantes diverses i els seus usos. Algunes servien antigament per alimentar el bestiar, altres com a fregall i altres remeieres, entre d'altres.

Durant la passejada també es van observar petjades de senglars i cabirols i es van escoltar diversitat d'ocells, rossinyols, gafarrons i caderneres. La membre d'ACRES va explicar que Santiga presenta una densitat singular de fauna.Laia Guardia demana que el que queda de Santiga es conservi i si es pot ampliar millor perquè ha afirmat que aquests espais són punts de vida molt importants per la fauna, la flora i la humanitat.Foto: La sortida naturalista es va desenvolupar durant la tarda del 4 de juny / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]