hola

El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM), l’Associació d’Amics de Santiga i el Cineclub Cisco de Can Mosenya han commemorat el Dia Mundial del Medi Ambient. El passat 4 de juny es van celebrar a Santiga una sortida naturalista, un sopar de carmanyola i la projecció d'una pel·lícula.

Una quinzena de persones van prendre part en la sortida naturalista que va guiar Laia Guardia de l'entitat local ACRES. Les participants van poder observar redols on queda el bosc original amb grans pollancres, roures i alzines a prop de la riera de Santiga. Guardia assegura que per qui no coneix Santiga queda meravellat. Malgrat aquest bosc original, a Santiga hi ha presents arbres d'espècies invasores i que caldria eliminar, segons apunta Laia Guardia, perquè són perjudicials per a l'hàbitat natural. Guardia va anar identificant i explicant plantes diverses i els seus usos. Algunes servien antigament per alimentar el bestiar, altres com a fregall i altres remeieres, entre d'altres.

Durant la passejada també es van observar petjades de senglars i cabirols i es van escoltar diversitat d'ocells, rossinyols, gafarrons i caderneres. La membre d'ACRES va explicar que Santiga presenta una densitat singular de fauna.Laia Guardia demana que el que queda de Santiga es conservi i si es pot ampliar millor perquè ha afirmat que aquests espais són punts de vida molt importants per la fauna, la flora i la humanitat.Foto: La sortida naturalista es va desenvolupar durant la tarda del 4 de juny / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]