hola

La companyia elèctrica Endesa ha iniciat els treballs per donar una solució provisional als talls de llum de la Florida.L’actuació és fruit de les queixes de veïnat i Ajuntament durant els darrers mesos a causa de la deficiència del servei. Endesa ha explicat que ha iniciat una primera fase de millora a la Florida, repartint càrregues de consum i esponjant la xarxa. Per fer-ho, ha construït un nou pal de formigó a la cantonada de l’avinguda Tres amb el carrer Onze per fer la conversió a línia aèria i connectar al centre de transformació del parc de la Pau, segons ha explicat. L’alcaldessa, Isabel Garcia, ha valorat la millora que pot suposar aquesta actuació provisional per evitar els talls repetits de subministrament però ha destacat que “Endesa està instal·lant nous obstacles a la via pública i això no és contribuir al soterrament del servei”. “Des del Consistori seguirem insistint per dignificar la xarxa de tot el municipi i progressivament també continuarem amb l’eliminació de les barreres arquitectòniques”. La primera edil ha assegurat que la supressió del cablejat aeri és una prioritat per facilitar la mobilitat de les persones i que l’Ajuntament continuarà treballant pel soterrament de les línies i per la renovació de la xarxa que, en molts casos, és obsoleta i es troba en un estat molt deficient.

En un comunicat de premsa, Endesa ha explicat que aquesta actuació beneficiarà 187 clients i és el primer pas per dur a terme “la reforma de major envergadura que passa per la instal·lació d’un nou centre de transformació interior (dins d’una caseta prefabricada), que ha de substituir l’actual, aeri, que es troba al carrer Nou amb el carrer U, i que doblarà la potència de l’actual”. Endesa també ha informat que aquestes actuacions formen part de tot un seguit de millores a la xarxa local que suposen una despesa global de 866.000 euros que la companyia està invertint fins a final d’any.

L’actuació és fruit de la situació generada especialment a finals de 2021 i principis d’aquest any quan prop de 200 famílies de la Florida van experimentar múltiples talls del subministrament elèctric, entre ells la nit de Nadal. L’alcaldessa es va reunir al febrer amb la companyia per reivindicar la dignificació de la xarxa i va obtenir el compromís d’invertir en la millora de les línies.

Després dels reiterats episodis de talls de subministrament, més d’una trentena de famílies van presentar queixa a les companyies elèctriques a través de l’OMIC. La resposta majoritària rebuda va ser que “per les circumstàncies descrites i per la informació tècnica disponible, no podem considerar-nos responsables dels possibles inconvenients que hagin pogut patir”. Davant d’aquesta negativa, des de l’OMIC es van derivar les reclamacions a la Direcció General d’Energia i Mines.

Pla d’Inversions Municipal
D’altra banda, l’Ajuntament de Santa Perpètua està duent a terme les obres d’urbanització de soterrament de serveis i plataforma única en els carrers U, entre l’avinguda Sis i el carrer A, i ha iniciat recentment els treballs a l’avinguda Cinc, entre la plaça Central i l’avinguda Sis. L’actuació inclou la renovació de la xarxa d’aigua, la renovació del clavegueram, el soterrament dels serveis d’electricitat i telefonia i el desplaçament de l’enllumenat en els dos vials i la transformació a plataforma única del carrer U, i l’ampliació de voreres de l’avinguda Cinc. L’Ajuntament va adjudicar el projecte a Vialser Edificación y Obra Civil S.L.U per un import de 731.052,61 euros. A aquesta actuació de soterrament de línies, Endesa ha informat que aporta material i mà d’obra per un import de 40.000 euros.


Foto: Obres de soterrament de serveis a la plaça Central en el marc del Pla d'Inversions / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports
17 Jun 2024 09:29 - RedaccióComencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports

Del 17 al 28 de juny és el període de matrícula i reserva de plaça de les diverses opcions que ofereix [ ... ]

'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació
17 Jun 2024 12:29 - Redacció'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació

La Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua finalitza avui el nou cicle de xerrades online [ ... ]

La R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet
17 Jun 2024 09:22 - RedaccióLa R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet

Avui dilluns 17 de juny s'ha recuperat la normalitat a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]