hola

Avui és el Dia Mundial de l'Alzheimer i la delegació local de l’Associació de Familiars Malalts d’Alzheimer del Vallès Occidental (AFAVO) juntament amb la Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Santa Perpètua organitzen actes per visibilitzar aquesta malaltia mental i altres demències. El lema d'aquesta edició a nivell estatal és InvestigAcción i com ha puntualitzat la psicòloga d'AFAVO, Vera Noguera, fa referència també a la investigació d'intervenció no farmacològica.

L’Ajuntament de Santa Perpètua, per tal de visibilitzar aquesta malaltia il·luminarà la font de la rotonda de la font avui dia 21 de setembre amb el color verd. També aquesta tarda l'associació Moguda Country anima a participar en una ballada solidaria que tindrà lloc al mirador del parc Central, a partir de les 18.30 hores.

Des d'AFAVO es reclama més i millor suport de les administracions competents per fer front a les persones diagnosticades d'Alzheimer i a les seves famílies que han de canviar totalment per poder dedicar-se a cuidar d'aquests malalts. Noguera afirma rotundament que són necessaris més recursos públics i de qualitat tan en la diagnosi com al llarg de les diverses etapes de la malaltia.

Ahir es va celebrar l'acte central de la programació del Dia Mundial de l'Alzheimer a Santa Perpètua que va ser una xerrada que va donar Eulàlia Cucurella, presidenta d’honor de la Fundació Alzheimer Catalunya. En aquesta conversa, a la qual van assistir familiars cuidadores de persones malalts d'Alzheimer, Eulàlia Cucurella va fer especial incidència en les atencions que necessita el malalt i el cuidador i va subratllar que mai es pot oblidar que una persona amb Alzheimer mai perd la seva identitat.En casos de malalties mentals i demències l'entorn social i familiar és molt important perquè cal assumir una responsabilitat obligada, segons matisa Cucurella.

La presidenta d'honor de la Fundació Alzheimer Catalunya ha demanat a les persones cuidadores que demanin ajuda, que no es poden esgotar perquè aleshores surten perdent dues persones. Eulàlia Cucurella insisteix que és impossible ser cuidador tot sol i és necessari sentir-se recolzat.

La delegació local d'AFAVO és un dels punts de suport per a aquestes famílies amb malalts d'alguna demència on poder demanar ajuda. Aquesta tarda podem col·laborar a visibilitzar la malaltia participant a la ballada de country que tindrà lloc al mirador del parc Central amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer.


Foto: Xerrada sobre l'alzheimer celebrada ahir al Centre Cívic Can Folguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals
26 Abr 2024 09:50 - RedaccióAquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals

La jornada de portes obertes a les escoles bressol municipals s’ha programat per al dissabte 27 d’abril [ ... ]

Salut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme
26 Abr 2024 09:25 - RedaccióSalut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua anima a la població local a realitzar una [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella
26 Abr 2024 09:16 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella

Les persones que es trobin amb dificultats per descarregar o fer servir el nou aplicatiu mòbil de la [ ... ]