hola

La jornada del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona sobre Mobilitat segura i sostenible s'ha dut a terme avui a Santa Perpètua en un acte públic que s'ha desenvolupat a la plaça de la Vila. En aquest marc de conèixer el Pla Estratègic per a la Metròpoli dels 5 milions: el Compromís Metropolità 2030, avui s'han posat en comú sis projectes encaminats cap a la millora de la mobilitat i que aquesta sigui, sostenible, segura i saludable.

De Santa Perpètua s'ha explicat el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) i també la nova Xarxa pública d'estacions de recàrrega de vehicle elèctric. De Santa Coloma de Gramenet, els Barris per a vianants que s'estan implementant. Des del Port de Barcelona s'ha explicat el projecte per transportar les mercaderies per tren i anar eliminant els camions i aquí entraria la futura estació Intermodal de La Llagosta. En l'àmbit privat, Cargobici ha demostrat com es poden fer repartiments de mercaderies en zones de baixes emissions amb bicicletes que poden portar fins a 250 kg fabricades aquí i amb personal amb diversitat funcional en els hubs. També, des de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya han expressat que es necessiten plans locals de mobilitat que incloguin aquestes àrees per anar avançant i major informació del transport públic a demanda. I l'Associació per a la Promoció del Transport Públic ha subratllat que una de les acciones que podrien alleugerir la mobilitat als centres de les ciutats serien els peatges o taxes. I ha apuntat que només a Barcelona amb un peatge de quatre euros es podrien obtenir uns 370 milions d'euros per invertir en Salut i per un pla de xoc dels transport públic.

El coordinador general del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Oriol Estela, ha concretat que s'ha escollit Santa Perpètua per presentar la missió sobre Mobilitat per la situació geogràfica i pels projectes que està desenvolupant l'Ajuntament en aquesta matèria. Al llarg de la jornada ha quedat clar que la mobilitat ha de ser una missió global feta a base d'aliances territorials entre entitats públiques i privades. Oriol Estela ha subratllat que cal aprofitar els recursos dels Next Generations per treball de manera col·laborativa i amb el mateix compromís.Estela es mostra optimista sobre la possibilitat d'aconseguir aquest repte d'una mobilitat sostenible i segura en la futura metròpoli de 2030.

La jornada del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona ha finalitzat amb una visita al CREVE i a la pèrgola fotovoltaica i les estacions de recàrrega elèctrica de l'aparcament del complex Granja Soldevila.

 

Foto: La jornada s'ha celebrat a la plaça de la Vila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé mil alumnes participen al 17è Cros Mare Isabel del Col·legi Sagrada Família
28 Maig 2024 11:23 - RedaccióGairebé mil alumnes participen al 17è Cros Mare Isabel del Col·legi Sagrada Família

El Col·legi Sagrada Família va organitzar el 17è Cross Mare Isabel a la Zona Esportiva Municipal. [ ... ]

La Policia denuncia onze motoristes en una campanya
28 Maig 2024 10:40 - RedaccióLa Policia denuncia onze motoristes en una campanya

La Policia Local de Santa Perpètua ha realitzat una campanya de control de motocicletes i ciclomotors [ ... ]

El Mes de la Salut de les Dones inclou una xerrada, exposició i passejada
28 Maig 2024 09:54 - RedaccióEl Mes de la Salut de les Dones inclou una xerrada, exposició i passejada

L’Ajuntament de Santa Perpètua organitza diverses activitats per commemorar el Dia Internacional [ ... ]