hola

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica de 123kWp de potència a la coberta de la Nau de Serveis Municipals de la Creueta, al carrer de la Indústria. Aquesta actuació s’inclou dins del Pla d’Acció d’Energia Sostenible i Clima (PAESC), aprovat per planificar accions que redueixin les emissions de gasos d’efecte hivernacle i d’altres contaminants que “estan provocant un canvi climàtic de conseqüències molt greus”, segons destaca la Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica.

Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Solartradex SL i està previst que finalitzin al mes de juny. La instal·lació fotovoltaica produirà uns 178.000kWh a l’any, equivalent al consum de 45 habitatges, i evitarà l’emissió de 49 tones de CO2 anuals. Abans d’aquesta actuació s’ha adequat la nau que ha consistit en el reforç de l’estructura i la substitució de la coberta de fibrociment amb l’objectiu que el sostre pugui suportar el pes de la instal·lació. Aquestes obres van rebre una subvenció de la Diputació de Barcelona de 408.579,28 euros, en el marc del programa Renovables 2030, que té com a objectiu augmentar la generació d’energia renovable per ajudar als municipis a aconseguir els objectius de la UE de reduir un 55% l’emissió de gasos d’efecte hivernacle pel 2030.

La nova instal·lació fotovoltaica permetrà continuar amb la creació de comunitats energètiques que se sumarà a les de les escoles Bernat de Mogoda, La Florida i Porxada dels Drets Humans.


Foto: Sostre de la nau municipal / Regidoria de Canvi Climàtic

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals
26 Abr 2024 09:50 - RedaccióAquest dissabte se celebren jornades de portes obertes a les escoles bressol municipals

La jornada de portes obertes a les escoles bressol municipals s’ha programat per al dissabte 27 d’abril [ ... ]

Salut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme
26 Abr 2024 09:25 - RedaccióSalut convida a realitzar una enquesta sobre tabaquisme

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua anima a la població local a realitzar una [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella
26 Abr 2024 09:16 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics ofereix suport amb l’APP de la zona vermella

Les persones que es trobin amb dificultats per descarregar o fer servir el nou aplicatiu mòbil de la [ ... ]