hola

Les piscines municipals i el parc d’aigua, ubicat al barri de Mas Costa, formaran part de la xarxa de refugis climàtics de Santa Perpètua i obriran aquest estiu, segons ha avançat el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández. La decisió s’ha adoptat després que la Generalitat de Catalunya hagi aprovat un Decret llei de mesures urgents per la sequera que permetrà en l’actual context d’onades de calor assegurar que la població més vulnerable disposi d’equipaments municipals d’ús públic per esmorteir els períodes de temperatures extremes que cada vegada són més freqüents. “En un context d’emergència climàtica la ciutadania ha de disposar d’una xarxa de refugis climàtics que ajudi a gestionar els episodis de calor” ha detallat el regidor que afegeix que “ens alegrem moltíssim que la Generalitat hagi flexibilitzat la situació que permeti els usos d’aquests espais municipals”. L’Ajuntament aprovarà properament la xarxa municipal de refugis climàtics.

L’edil ha recordat que la ciutadania de Santa Perpètua fa un ús “absolutament responsable de l’aigua” i “ha reduït el seu consum sense necessitat de fiscalitzar i imposar sancions”.Afegeix que “seguim demanant a la ciutadania continuar per aquest camí que van iniciar fa més d’un any i intentar reduir al màxim el consum d’aigua” Per últim, pel que fa a les piscines privades la norma “és rígida” i està prohibit l’ompliment i en quant a les comunitàries “és confusa” però en tot cas necessiten una autorització de l’administració amb uns requisits i formar part de la xarxa de refugis climàtics.


Foto: Piscines Municipals / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Alumnat d’ESO celebrarà la Mostra d’Experiències d’Aprenentatge servei
16 Maig 2024 11:20 - RedaccióAlumnat d’ESO celebrarà la Mostra d’Experiències d’Aprenentatge servei

Aquest divendres 17 de maig al matí tindrà lloc la Mostra d’Experiències d’Aprenentatge Servei [ ... ]

L’INS Estela Ibèrica, premiat a l’FG Challenge
16 Maig 2024 10:00 - RedaccióL’INS Estela Ibèrica, premiat a l’FG Challenge

L’alumnat de diferents Cicles Formatius de grau superior dels INS Carles Vallbona, INS Marina, INS [ ... ]

Distiller recull 210 quilos de residus en la riera de Caldes en el marc de la la campanya Let's Clean Up Europe!
15 Maig 2024 12:19 - RedaccióDistiller recull 210 quilos de residus en la riera de Caldes en el marc de la la campanya Let's Clean Up Europe!

L'empresa Distiller va recollir 210 quilos de residus procedents de la riera de Caldes en el marc de [ ... ]